19 Nisan 2013 Cuma

GÜVEN !



Güven, en sevdiğim duygudur. Birine güvenmek ne büyük bir huzurdur.  Güvensizlik ise kötü bir duygu olsa da güvenilmeyeceğini net bir şekilde anladığın takdirde, temkinli olmakta bir nevi güven verir insana. En kötüsü birinin güvenilir mi güvenilmez mi olduğundan emin olamamaktır. Bu kişi kaybetmeyi istemediğimiz birisiyse işimiz daha da zorlaşır.Yanılıyor olmayı ve o kişiden emin olmayı çok isteriz. Sanırım insanların yanılıyor olmayı isteyeceği nadir durumlardan biridir bu.
Hiç bir şey bilinmez olarak kalmaz, emin olamadığımız insanla ilgili gerçekler er ya da geç su yüzüne çıkar ancak bu süreçte karşımıza çıkan en büyük sorun, bekleme sürecinde  davranışlarımızı nasıl ayarlayacağımızdır.
Şöyle özetleyecek olursak;
1-Kaybetmeyi istemediğimiz bir insan. (Kaybetmeyi göze alacağımız biri olsa zaten böyle bir sorun olmaz.)
2-Güvenip güvenemeyeceğimizden  emin değiliz. (Kaybetmeyi istemediğimizden, anlamaya çalışıyoruz)
3-Güvenip güvenemeyeceğimizi anlamak için zamana gereksinim var. (Bu süreçte onunla iletişimimizde nasıl tavır sergileyeceğiz?)
Şimdi düşünüyorum böylesi bir durumu edepli olarak nasıl açıklamalı diye. Can YÜCEL’e hak vermemek elde değil. Bazı durumları, argo ya da daha kaba tabirler daha güzel açıklıyor kabul ediyorum...
Sizleri hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm, biliyorum ki okurken çözüm arayışında olduğunuz için öneri bekliyorsunuz ama önerim yok. Kelin merhemi olsa başına sürermiş, varsa bir çözümünüz paylaşın ben de yararlanayım.
Bir önerim olmasını, çözüme ulaşmış olmayı çok isterdim çünkü böylesi durumlar yaşam kalitemi olumsuz yönde etkiliyor.
Bu konuda şöyle düşünmeden edemiyorum, “Bazı insanlar neden belirsiz olarak kalmayı tercih ediyorlar?” Bu soruya düz mantıkla cevabım, “insanın saklayacak şeyi olursa açık vermemek için bilinmez kalma maskesini kullanır.” Bu durumda yapılması gereken o kişiyi güvensiz insanlar kategorisine koyup temkinli davranmak olacaktır ama bu genel geçer kuralı “kaybetmeyi istemediğim insanlar” üzerinde uygulayamıyorum maalesef.
Bekleme sürecinin sonucunda, kişi güvenilir de olsa güvenilmez de, emin olunamayan insan için kayıp söz konusu değil. O kaybetmeyi istemiyor olsaydı zaten bir sorun olduğunu fark eder çözümü için uğraşı verirdi. Kesin olan gerçek, bu sorunun tek taraflı olduğu ve karşımızdakine biçtiğimiz değerden dolayı bu savaşımın içinde olduğumuz. 
Değişmeyen kesin kural ise güvenin tek kullanımlık olduğu ve istesen de tekrar güvenmenin imkansızlığı. 

Hiç yorum yok: